TapioKoskinen

Jenny ja läskinmurtajissa kielletty puheen aihe

Ehdottamani keskustelun aihe mailman lihavuus päivänä oli, Jenni ja läskinmurtajat sivustolle ehkä liian vaikea 

 

Tässä vähän vaikeampi puheenaihe

WHO: Lasten lihavuus kasvanut kymmenkertaiseksi vuodesta 1975

Ylipainoisten lasten määrä on kymmenkertaistunut, mutta alipainoisia lapsia on vielä enemmän.

YLE11.10.2017

Pitääkö vai voiko asiasta täällä keskustella, asia on äärettömän vaikea ja monisyinen. Sinänsä tänne enemmän kuin sopiva aihe, eli miten selitää, opastaa ja toimia lasten kanssa, jos itsekin on ylipainoinen ja sinut sen kanssa. Lapsi alkaa ihmetellä miksi häneltä vaaditaan "normaali painoa" jos äiti ja isä on tukevia. Emme oikeastaan voi vain sulkea silmiämme ja toivoa että ongelma katoaa, jos emme voi, uskalla tai haluta siitä keskustella. Itse en lapsena ollut ylipainoinen joten en joutunut kiusatuksi silloin, minä sain jumalaiset mittani (170) vasta aikuisiällä, nyt olen kylläkin tullut alaspäin.

Lähetin ylläolevan tekstin mutta aihe ehdotukseni sensuroitiin pois sivustolta. Luulin tähän päivään asti että he ovat tosimielellä. Mutta on alkanut näyttämään että ideasta on tullutvain kiva, mediaseksikäs työpaikka Jennylle ja hänen kaartilleen. Sillä jos joku tarvisee hyväksyntää ja sitä että on oman kroppansa kanssa sinut, niin se on juuri nuori itse. Sivustolla on varmasti paljon seuraajia joilla on kasvavia lapsia, he tietävät kuin vaikeaa lapsen kasvattaminen voi välillä olla, kun itsekään ei välillä tiedä mikä neuvoksi. Tässä olisi ollut hyvä foorumi vaihtaa mielipiteitä asiasta (koko kylä kasvattaa) mutta se ei nyt onnistu. Aihe ehkä on liian vaikea tai sitten rikkoo sivuston harmoniaa. Jenyn ja hänen sivustonsa filosofia on että hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, tämä sopii varmasti aikuiselle joka päättää omista asioista. Lasten kohdalla emme saa antaa asioiden mennä siihen pisteeseen että hän sairastuu eliniäksi jo viisitoista vuotiaana, vain sen takia että on omaksuttu joku filosofia lihavuuden koskemattomuudesta.  Ehdottamani keskustelun aihe mailman lihavuus päivänä oli, Jenni ja läskinmurtajat sivustolle ehkä liian vaikea 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eiköhän ongelman ydin ole siinä mitä lapsille tuputetaan tuutin täydeltä. Joka kaupassa on näytävimmin ja hyllyt pullollaan esillä limsat, karkit, sipsit.

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Siitä ja muista lasten ja nuorten ylipainoon johtavista asioista yritin saada keskustelun aikaiseksi Jennyn ja läskinmyytienmurtajien facebook sivustolla. Aihe oli kuitenkin liian vakava heille. Siellä keskustellaan paljon tärkeämmistä asioista kuten: Uudesta innovaatiosta, miesten karvoituksen poistamisesta hankalista paikoista. YLE ja iso joukko asiantuntioita on antaneet kasvonsa tälle sivustolle, ja siksi luulin että tämä vakava aihe olisi saanut siellä tilaa mutta ei.Nyt sivusto toimii Jennyn ja hänen kaartinsa mieltymysten ympärillä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En tunne kyseistä sivustoa ja mikä sen tarkoitus on ja koska olen nainen ei miesten karvoituksen hankaluudet ole minulle mitenkään kiinnostava keskustelunaihe.